Gevelstucwerk als technische oplossing

Home    Nieuws    Nieuwsoverzicht    Gevelstucwerk als technische oplossing
Duurzame toepassing vraagt om technische kennis...

Gevelstucwerk als technische oplossing

In diverse projecten worden we nog vaak geconfronteerd met technische tekortkomingen van uitgevoerde gevelstucwerken. Helaas blijkt dat materialen in dergelijke situaties (en veelal in kenmerkende geveldetails) oneigenlijk worden gebruikt. Daardoor lijkt gevelstucwerk minder duurzaam dan bijvoorbeeld traditioneel metselwerk. Dat is niet zo, en er zijn meerdere voorbeelden waar gevelstucwerk andersom juist een oplossing biedt voor technische problemen van het bestaande metselwerk. Vooral renovatiepleistersystemen zijn bij uitstek geschikt als probleemoplosser. Van Gils Gevelisolatie heeft zich gespecialiseerd in de uitvoering van deze systemen. Volgens Faike van Gils (directeur) onderscheid het bedrijf zich door de sterk projectgerichte aanpak waarin afbouwdeskundigheid bepalend is voor keuzes en werkafspraken met de opdrachtgever. Samen met Faike van Gils zetten wij een aantal sterke staaltjes voor u op een rij.


Verhelpen vochtdoorslag woning Rotterdam                                                  

Door een oude hydrofobering van de metselwerk gevels was vervanging van het voegwerk onmogelijk. Om vochtdoorslag te verhelpen, zijn de gevels voorzien van een renovatie pleistersysteem waarbij de stucdragerplaten mechanisch bevestigd zijn in het metselwerk. Dit was de enige oplossing om de gevels weer een authentieke uitstraling te geven. Weliswaar niet in metselwerk, maar minstens even fraai in pleisterwerk.


Lichtgewicht geventileerde gevelafwerking sporthal Rosmalen      

Het enorme bouwvolume van de sporthal moest worden in een rood-bruine leverkleur. De gevelafwerking mocht niet te zwaar zijn en door de donkere kleur van het bouwvolume waren thermische spanningen in de gevelafwerkingen een probleem. Een lichtgewicht pleistersysteem op een geventileerde stucdragerplaat was hier de ideale oplossing om het gewenste gevelbeeld te realiseren.


Naadloos plafond onderdoorgang kantoorpand Den Haag

De aansluitingen van het plafond rond de kolommen en langs de gebogen glasgevel moest aansluiten bij de luxe uitstraling van het kantoorpand. Een gestucte afwerking in één vlak kreeg daarom de voorkeur boven modulaire plafondplaten waarvan naden zichtbaar zouden blijven. Door leidingen en luchtbehandelingskanalen onder het plafond was een stucdragersysteem op regelwerk de enige optie om deze afwerking te realiseren.    Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Offerteaanvraag  
Nieuwbouw 4 villa's Nieuwe Daalakker te Bavel
Nieuwbouw 4 villa's Nieuwe Daalakker te Bavel
Nieuwbouw kantoor Riverdale Spiegelstraat 1 te Nootdorp
Nieuwbouw kantoor Riverdale Spiegelstraat 1 te Nootdorp
Nieuwbouw Kindcentrum Nieuwe Damlaan te Schiedam
Nieuwbouw Kindcentrum Nieuwe Damlaan te Schiedam
Meer projecten
Nieuwsbrief